Asbestattest

KUUB-experten is erkend gecertificeerd OVAM asbestdeskundige

KUUB-experten is erkend gecertificeerd OVAM asbestdeskundige ( ADI) en maakt voor uw vastgoed asbestattesten op voor: VERKOOP - WERKEN EN SLOOP.

OVAM-asbestattest is verplicht bij de verkoop van woningen en gebouwen gebouwd voor 2001. Tegen 2032 moet iedere gebouweigenaar van een woning of een gebouw gebouwd voor 2001 over een asbestattest beschikken. Bij verhuur is de eigenaar die over een asbestattest beschikt, verplicht om een kopie te bezorgen aan de (nieuwe) huurders.

Hoe verloopt het onderzoek?

In samenspraak wordt een afspraak ingepland; bij voorkeur vanaf 9h30 's ochtends en voorzien we een tijdsblok van 3h voor een gemiddelde woning. Voor groot vastgoed met veel asbestverdachte materialen, of vastgoed met gipshoudende leidingen in de kelder kan de onderzoek tijd oplopen.

De deskundige heeft reeds jaren ervaring met asbest als Tracimatdeskundige, en weet welke materialen een risico vormen.

De asbest-expert volgt voor het asbestonderzoek de opgelegde richtlijnen van OVAM. Met expertise kijkt de deskundige mee hoe zonder onderzoeksbeperking de kost voor stalen voor u kan beperkt worden, en gaat voor plaatsen van staalafname op zoek naar discrete plek in de woning. De asbestdeskundige gaat zo zorgvuldig mogelijk te werk en bij staalafname wordt het gaatje netjes gedicht. Het vraagt wat meer tijd voor de deskundige, maar zorgt voor grotere tevredenheid van onze klanten. De staalafname wordt gefotografeerd zodat indien u nadien de staalgaatjes niet terugvindt dit steeds kan achterhalen.

Voor pleisterwerk muren en plafonds wordt gewerkt met mengstalen. Vb: 4 tot 5 puntstalen worden verzameld als 1 mengstaal voor labo-analyse. Dat bespaart voor u de kost bij staalafname : ipv 4 stalen voor muren wordt u slechts 1 staal aangerekend!

Het is de plicht van de deskundige om een grondig onderzoek uit te voeren en te zorgen dat u een correct en betrouwbare analyse krijgt van uw woning. Een correct onderzoek kan niet zomaar op een korte tijdspanne van 1 uur. Ter plaatse geeft de expert meer uitleg en u kan nadien ook steeds terecht voor bijkomende vragen.

Dit asbestattest kadert in het Vlaamse asbestafbouwbeleid. De Vlaamse Regering wil zo snel mogelijk al het aanwezige asbest in Vlaamse gebouwen en woningen, gebouwd voor 2001 in kaart brengen. Door asbest in slechte staat op te sporen en te verwijderen wil zo Vlaanderen tegen uiterlijk 2040 asbestveilig maken.